De herfst is in volle glorie - kastanjes op de grond, warme kleuren overal… en wij voelen het: tijd voor een nieuwe dosis levensenergie!
In deze aflevering duiken we in de kracht van oer-eten: voedsel dat nog leeft, dat niet in een fabriek werd gemaakt maar rechtstreeks uit de natuur komt.
Eva en Maaike wagen zich aan een dertigdaagse challenge zonder ultrabewerkt eten, met alle cravings, inzichten en verrassende effecten van dien. Waarom verlangen onzehersenen zo naar suiker, zout en vet? Wat doet onbewerkt voedsel met je energie, humeur en slaap? En hoe hou je dit vol in een wereld vol verleiding?
Luister mee, proef mee, en ontdek hoe puur eten je weer écht vitaal kan doen voelen.
Ben jij ook aan het re-wilden? Deel je avontuur met ons! Laat van je horen via memo.fm/brutonationaalgeluk, mail naar [email protected] of stuur ons een berichtje op Instagram @brutonationaalgeluk — misschien hoorje jouw stem of woorden wel terug in de volgende aflevering.
Extra bronnen:
- Onze sponsor is Fincaloe, je kan deelnemen aan hun retreat met de kortingscode CIRCLE15
- We hebben het over het boek ‘Gezonder in dertig dagen door onbewerkt eten’ van Johannes Cullberg
- De luistertip uit de aflevering is de Via Via podcast-aflevering ‘De Kust’