Bedankt!

Afl 4. Journaliste Fidan Ekiz over de Turkse keuken, eetcultuur en haar familieverhalen

Bijna alle jeugdherinneringen van journaliste Fidan Ekiz zijn verbonden met eten. De Turkse keuken heeft dan ook zoveel meer te bieden dan alleen maar Turkse pizza en döner. Maar die mooie verhalen van haar ouders en familie kon Fidan nooit ergens kwijt, tot ze een kookboek schreef: ‘Fidan’s Family Food’. In dit persoonlijke gesprek met Lize deelt ze dan ook graag een van haar favoriete recepten namelijk Turkse Couscous, oftewel Kisir: “Dit gerecht maken wij in de familie voor iedereen die op bezoek komt, omdat het makkelijk is, lekker en fris. Wat overblijft gaat in de koelkast en wordt de hele dag door gegeten. Er is altijd genoeg eten voor iedereen".

Benieuwd naar het recept? Check www.ah.nl/podcast

 


Andere episodes voor Bezeten van Eten

2018-12-15 - 14 min

Afl 13. Bezeten van Eten viert de kerst en dat klinkt zo!

2018-06-20 - 13 min

Afl. 12 Een culinaire ontdekkingsreis vol pure smaken: Tel Aviv!

2018-06-06 - 14 min

Afl. 11 Voel je thuis in de Griekse keuken van de familie Polichronakis

2018-05-24 - 14 min

Afl. 10 Ga mee op reis naar China en ontdek de Kantonese keuken met Hoi-Chin!

2018-05-09 - 15 min

Afl. 9 Ga mee op avontuur door de Mexicaanse keuken met Ana Miranda Vergara

2018-04-25 - 15 min

Afl. 8 De liefde voor Surinaams koken van comedian Howard Komproe

2018-04-12 - 12 min

Afl 7. Minder vlees, meer kwaliteit. Arend ten Wolde is de nieuwe generatie slager!

2018-03-28 - 14 min

Afl. 6 Het geheim van de gezonde Marrokkaanse keuken met de Healthy Sisters

2018-03-21 - 14 min

Afl. 5 Mythes over de Italiaanse keuken en bijzondere familieverhalen van Bruno Giuntoli (restaurant Angelo Betti)

2018-03-14 - 13 min

Afl 4. Journaliste Fidan Ekiz over de Turkse keuken, eetcultuur en haar familieverhalen