In de visie op de financiële sector van minister Heinen werd het al benoemd: contant geld moet bereikbaar, beschikbaar en betaalbaar blijven voor alle Nederlanders. Om dit te waarborgen, werkt de overheid aan de Wetgeving Chartaal Geld. Deze wet verplicht banken om goede geldopname- en afstortfaciliteiten te garanderen.
Op het eerste gezicht lijkt dit een logische stap, maar de wet brengt ook flinke uitdagingen met zich mee, vooral voor kleinere en digital-first banken. Zij vrezen extra lasten en zelfs concurrentievervalsing. Revolut is een van de partijen die hierover hun zorgen hebben geuit bij de minister en de Tweede Kamer.
De Nieuwe Knikkers spreken met Timothy Bissessar van Revolut over de impact van deze wet op een bank zonder fysiek kantorennetwerk. Hoe kijkt Revolut hier tegenaan? Welke oplossingen zien zij liever?
Daarnaast maken we kennis met Revolut, dat sinds 2023 actief is in Nederland en al 30 miljoen klanten in Europa bedient. En de groei is nog lang niet voorbij—Revolut heeft ambitieuze plannen voor de nabije toekomst.
Meer weten?
Visie op de financiële sector 2025 van de Minister van Financiën
Onze podcast over de visie van de Minister terugluisteren? Dat kan hier!
-----------------------------
Deze aflevering is mede-mogelijk gemaakt door Endava, software engineering for a digital age.