categorieën
blog
contact
zoeken
In deze aflevering drie Duitse wijnen en drie gerechten 'from all over the world'
2021-12-19 - 23 min
De pré-kerstspecial van 2021
In deze aflevering koken we alvast een vegetarisch pré-kerstdiner. Luister snel als je als nog inspiratie nodig hebt voor volgend weekend. We beginnen met een heerlijk quiche met gesmoorde prei, champignons, ricotta en oude kaas. Met als bijpassende wijn een heerlijke riesling van @secutrecht. Daarna maken we een aubergine wellington, kijk hier voor het recept https://www.lekkeretenmetlinda.nl/aubergine-wellington/. True fact, bij Aad eten we dit nu ook op Tweede kerstdag. We sluiten dit kerstmenu af met de boozy chocolademousse van Miljuschka, hier vind je het recept https://miljuschka.nl/boozy-chocolademousse-met-rum/. Verder nemen we je mee in onze kerstherinneringen van vroeger, hoort banketstaaf nou bij Sinterklaas of Kerst en zijn we heel benieuwd of jullie meer willen weten over onze goede voornemens voor 2022. En in ieder geval alvast hele goede dagen gewenst! #kokenmetkerst #kerst #feestdagen #inspiratie
2021-11-21 - 24 min
In november een doorkijkje naar december
We staan stil bij onze buit uit Duitsland!
2021-10-31 - 27 min
The German Special
Wij blikken terug op onze inception vakantie in Duitsland wat vooral draaide om.... WIJN!
2021-10-03 - 26 min
Eerst de wijn, dan het eten!
In deze aflevering kletsen we over onze meest recente eet- en drinkervaringen. We eten we pikante ceviche en mosselen wat we hebben uitgezocht bij twee natuurwijnen. Uiteraard sluiten we weer af met een goed gevulde sandwich!
2021-09-12 - 19 min
Over Eska en Praag waar we twee favo gerechten van koken
Wij waanden ons weer terug in één van onze mooiste eetervaringen!
2021-07-11 - 25 min
Een stelletje horecalovers bij elkaar die praten, drinken en eten
In deze podcast is Kiki van de @horecaburgemeester op bezoek. We koken uit het horecakookboek, krijgen tips over recepten en bespreken oude liefdes.
2021-06-27 - 24 min
Op stoom met Aziatisch eten
Deze aflevering koken we heerlijke frisse Aziatische gerechten en maken we gebruik van het stoommandje.
2021-06-13 - 24 min
Mexico, taco's persen en een vleugje Vleck
In deze aflevering maken we Franka's lievelingseten: zelfgemaakte taco's gevuld met authentieke Mexicaanse ingredienten.
2021-05-31 - 20 min
Douze points voor Ottolengi & het songfestival
Onze lievelingsgerechten uit het boek Flavour van Ottolenghi met een avondje Songfestival!
2021-05-16 - 22 min
Boxen op de koning zonder oranje tompouche
In een ouderwetse Koningsdagsfeer nemen we jullie door middel van een box mee naar 6 verschillende restaurants.
2021-05-02 - 18 min
Een zonnige trip down memory lane met een vleugje vitello
Het nabootsen van jouw lievelingsgerecht van jouw lievelingsrestaurant, ooit geprobeerd? Wij zijn er deze week voor gegaan!
2021-04-18 - 18 min
Het witte goud & een verjaardagspodcast
In deze podcast vieren we feest. Nina is jarig, de zon schijnt, we doen een keer niet moeilijk terwijl het ook makkelijk kan en we delen een hele toffe TikTok #lifehack. Daarnaast leer je ons een beetje beter kennen door eet- en drinkdilemma’s in ‘the sandwich’ van @miljuschka Ook hebben we DE tip voor iedereen die niet van bakken houdt maar wel van lavacake. Check het vriesvak van de @albertheijn
2021-04-04 - 20 min
Choux en de vele tinten groen
In deze aflevering begon voor ons de lente! Luister onze podcast en hoor over deze heerlijke groene bordjes eten door chef @merijnvanberlo met daslook, wildpluk en vele andere tinten groen. De wijnen van @vleckwijnenutrecht maakte het compleet.
2021-03-21 - 27 min
Duitsland en de rest van de wereld
2021-03-06 - 11 min
Een boterzacht begin
De eerste Spijsverering de Podcast gaat over de dinerbox van @cinemaculinair & @welkominkantien. Als het luisteren net zo leuk is als het maken, dan is het één groot (eet) feestje!