categorieën
blog
contact
zoeken
Een speciale aflevering over het maken van kookboeken. Met foodfotograaf Oof Verschuren, kookboekenschrijfster Mari Maris en Eva Posthuma de Boer.
2023-03-25 - 27 min
Asperge
Hoe kook je asperges? Hoe maak je er soep van? Wat is het verschil tussen groene en witte? Wat maken we ermee behalve de klassiekers? Eva en Mari gaan los op hun lievelingsgroente. Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
2023-02-16 - 33 min
Aardappel
Aflevering over aardappel, met de gasten Mari Maris en Jacques Hermus.
2023-01-13 - 32 min
Boerenkool
In elke aflevering van de de KeukenCast praat Eva met gasten uit de culinaire wereld over één ingrediënt - de oorsprong, de eigenschappen, de culinaire mogelijkheden. Aan haar keukentafel ontvangt Eva chefs, culinair journalisten, kookboekenschrijvers en aanverwanten om verhalen te vertellen en kennis te delen. Met o.a. Jacques Hermus, Mari Maris, Jonah Freud, Samuel Levie, Jigal Krant, Oof Verschuren, Hugo Kennis en Will Demandt. Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
2022-12-17 - 27 min
BONUS: De grote dessertwijntest met Mari Maris & Frank Lammers
Zoek je nog meer inspiratie voor kerst? Bestel dan nu: Keukenkastje Kerst! Met 25 recepten voor maar een tientje, bestellen kan via dekeukenkast.nl of stuur een mailtje naar [email protected] voor een gesigneerd exemplaar.
2022-12-09 - 58 min
HO HO HO KERSTSPECIAL
Eva en Mari bellen met van allerlei culinair journalisten, kookboekenschrijvers en chefs met de vraag: wat is jouw favoriete kerstgerecht?
2022-11-04 - 37 min
Zuurkool
2022-10-09 - 37 min
Ui
In elke aflevering van de de KeukenCast praat Eva met gasten uit de culinaire wereld over één ingrediënt - de oorsprong, de eigenschappen, de culinaire mogelijkheden. Aan haar keukentafel ontvangt Eva chefs, culinair journalisten, kookboekenschrijvers en aanverwanten om verhalen te vertellen en kennis te delen. Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
2022-09-20 - 33 min
Aubergine
Waarom is rauwe aubergine niet lekker? Hoe bewaar je aubergine? Wat maak je ermee? Met Inger Boxsem en Gilles van der Loo Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
2022-09-12 - 31 min
Koolrabi
Kun je een half uur over koolrabi praten?Jazeker! Jigal Krant en Mari Maris raken eraan de keukentafel bij Eva P de B nietover uitgepraat! Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
2022-09-04 - 39 min
Kaas
Eva Posthuma de Boer en Mari Maris over kaas in alle vormen en maten. Met tips, wetenswaardigheden en veel recepten. Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
2022-08-18 - 29 min
Brood
De KeukenCast Nederland-Frankrijk Vanuit haar underground restaurant Chez PdeB praat kookboekenschrijfster Eva Posthuma de Boer met chef en kookboekenschrijfster Mari Maris, in haar table d’hôtes in Frankrijk. Elke aflevering staat één ingrediënt centraal. Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
2022-08-17 - 35 min
Zalm
Kunnen we nog met goed fatsoen zalm eten?Jigal Krant en Jacques Hermus vertellen alles wat ze weten. Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
2022-07-13 - 21 min
Aardbei
Met Mari Maris het laatste langeafstandsgesprek tussen Nederland en Frankrijk, ofwel tussen Eva en Mari, met de zomer in de bol: aardbeien! Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
2022-06-29 - 35 min
Peulvruchten
Nog een langeafstandsgesprek tussen Nederland en Frankrijk, ofwel tussen Eva en Mari, met het voorjaar in de kop: doperwten, tuinbonen en kapucijners! Ga voor twee keer 15% korting op de maaltijdboxen van de Krat naar dekrat.nl/keukencast!
2022-06-14 - 36 min
Haring
Mari eet geen vlees en vis, maar Eva en Samuel proberen haar uit te leggen waarom haring zo lekker is. En ze doen een haringtest.
2022-05-10 - 26 min
Daslook & Zuring
Wildgroeiers daslook en zuring, all-time favorieten van Mari Maris en voor Samuel Levie terug naar zijn jeugd. In elke aflevering van de de KeukenCast praat Eva met gasten uit de culinaire wereld over één ingrediënt – de oorsprong, de eigenschappen, de culinaire mogelijkheden. Aan haar keukentafel ontvangt Eva chefs, culinair journalisten, kookboekenschrijvers en aanverwanten om verhalen te vertellen en kennis te delen. Met o.a. Jacques Hermus, Mari Maris, Jonah Freud, Samuel Levie, Jigal Krant, Oof Verschuren, Hugo Kennis en Will Demandt.
2022-03-31 - 32 min
EI
Hoe zit het met het ei? JacquesHermus en Jigal Krant gaan los.
2022-03-30 - 34 min
Knoflook
Ga je van rauwe knoflook meer stinkendan van warme? Hoe groeit en bloeit knof- look? En wat maken we er allemaal mee?
2022-03-25 - 26 min
Wildgroeiers daslook en zuring, all-time favorieten van Mari Maris, en voor Samuel Levie terug naar zijn jeugd. Aan de keukentafel bij Eva Posthuma de Boer bespreken ze weetjes, herinneringen en recepten.
2020-12-19 - 40 min
SPECIAL: De KookboekenCast met Oof Verschuren en Mari Maris
2020-10-24 - 44 min
Paddenstoel met Hugo Kennis en Mari Maris
Eva Posthuma de Boer ontvangt Mari Maris en Hugo Kennis. Met als onderwerp de paddenstoel, in alle vormen en maten. Met tips, wetenswaardigheden en veel recepten. Leuke updates op facebook en instagram volgen? check @de_keukencast
2020-06-28 - 23 min
Vanuit Frankrijk doet Mari verslag van het wel en wee van haar cuisine et jardin, Eva meldt zich vanuit haar Amsterdamse keuken. De kookwekker wordt gezet, in deze aflevering gaat het over aardbeien. Hoe groeien en bloeien ze en wat maken we ermee?
2020-05-30 - 38 min
Nederland-Frankrijk. Eva en Mari praten over doperwten, tuinbonen en kapucijners. Hollandse voorjaarspeulvruchten dus. Hoe groeien en bloeien ze, met welke smaakmakers gaan ze goed samen, en wat koken we ermee?
2020-05-12 - 29 min
Asperges
De KeukenCast Nederland-Frankrijk Vanuit haar underground restaurant Chez PdeB praat kookboekenschrijfster Eva Posthuma de Boer met chef en kookboekenschrijfster Mari Maris, in haar table d’hôtes in Frankrijk. Elke aflevering staat één ingrediënt centraal. Recepten uit elke aflevering zijn te vinden op Facebook, de KeukenCast. Voor vragen en comments: [email protected]
2019-11-22 - 29 min
Kip
Aflevering over kip, met Samuel Levi en Jonah Freud.
2019-11-19 - 46 min
Ei
Aflevering over ei, met Jacques Hermus en Jigal Krant.
2019-10-16 - 31 min
Gember
Aflevering over gember, met Jacques Hermus en Mari Maris.
2019-09-27 - 41 min
Aflevering over zalm, met de gasten Jigal Krant en Jacques Hermus.
2019-09-27 - 33 min
Aflevering over boerenkool, met Jonah Freud en Samuel Levi.