Bedankt!

Track 2 - Zomerwijn

In deze korte, tweede aflevering van Kurkentracker praat ik met Sam Govaert van Entrepot du Vin, een wijnhandel waar ik vaak en ontzettend graag nieuwe wijnen ga ontdekken. Sam legt uit hoe rosé gemaakt wordt (wist je dat er drie heel verschillende soorten waren?), hoe je rode wijn het best koelt (en welke soorten zich daartoe lenen), duikt in het (behoorlijk duistere) verleden van de Oostenrijkse druivensoorten sankt-laurent en zweigelt, en neemt ons mee op verkenningstocht door Le Marche, een wat minder bekende, maar niettemin heel interessante regio in Italië.

 

Met ook deze keer veel dank aan Armand Bourgoignie van Milk The Bishop, die enkele fragmenten uit zijn plaat The People's Popsicle ter beschikking stelde voor deze podcast. Zoek die plaat, koop ze en ontdek zeker ook de platen van Armands andere band, Mad Dog Loose!


Andere episodes voor Kurkentracker

2021-01-26 - 48 min

Track 8 – Een zijsprong naar Cognac

2020-12-13 - 36 min

Track 7 - In de kelder met Albert Heijn

2019-02-09 - 45 min

Track 6 - De gebakken peren van Erwin Devriendt

2018-11-09 - 34 min

Track 5 - Beste Belgische Wijn 2018

2018-10-12 - 47 min

Track 4 - Wijngilde

2018-09-21 -

Hoe abonneer je je op een podcast?

2018-09-11 - 34 min

Track 3 - Griekse wijn

2018-08-06 - 19 min

Track 2 - Zomerwijn

2018-05-31 - 32 min

Track 1 - PURr