categorieën
blog
contact
zoeken
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief van Gijsbregt: Gijsbregt Fileert.Hier staan de foodtrends op de Buik.
2022-09-12 - 28 min
Vooruitblik op Gastvrij Rotterdam 2022 met directeur Robert Melaard (live @ Rotterdam Ahoy)
In deze speciale editie van de Buik Live praat Gijsbregt Brouwer, oprichter van de Buik en foodtrendwatcher, met Robert Melaard, directeur van horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Samen blikken zij vooruit op de horecavakbeurs die dit jaar groter dan ooit is. Wat zijn de trends? Welke paviljoens moet je zeker bezoeken en wat zijn handige tips om het meest uit je beurs te halen?
2022-03-20 - 41 min
Special edition: Restaurant OX, winnaar Favoriete Nieuwkomer van het jaar
In deze aflevering van de Buik Live praat Gijsbregt Brouwer, oprichter van de Buik en foodtrendwatcher, met vier mensen achter Restaurant OX in Rotterdam. Dit eigentijds Chinese speakeasy restaurant won de juryprijs van de Favoriete Nieuwkomer van het jaar 2020/2021. Deze prijs heeft de Buik samen met Zegro opgezet. In de aflevering praten gastvrouw Nienke van der Neut, bartender Jacobo di Domenico, chef Alexander Wong en oprichter Nikki van Dijk over deze prijswinnende zaak. Meer over de Favoriete Nieuwkomer van het jaar: publieksprijs en top 10, juryprijs voor OX Meer over OX Restauranttips op een rij: Héroine, Putaine, Matroos & Het Meisje, Bar Berta, Sans Frou Frou, Café Marseille en Man Nam Eerder artikel met Alexander Wong over China Town in Rotterdam en eerdere podcast over China Town in Rotterdam
2022-01-10 - 35 min
Coronaspecial: Marianne Kemps van Domino's
In deze aflevering van de Buik Live praat Gijsbregt Brouwer, oprichter van de Buik en foodtrendwatcher, met Marianne Kemps, PR & communicatie manager van Domino’s. Marianne blikt terug op de afgelopen twee roerige jaren en kijkt vooruit naar de innovaties die bij Domino's spelen. Ze staat uitgebreid stil bij Nutri-Score, de vegan peperoni pizza en de Europese samenwerking die hieraan ten grondslag ligt.Eerder was Nicky Claeys van Domino's te gast. Luister deze aflevering hier.Meer over Nutri-Score bij Domino's lees je hier.
2022-01-04 - 12 min
Foodtrends 2022 door Gijsbregt
2021-11-16 - 35 min
Coronaspecial: Nina Pierson van Sla
In deze episode van de Buik Live praat Gijsbregt Brouwer, oprichter van de Buik en foodtrendwatcher met Nina Pierson, oprichter en brand director van Sla en daarnaast bekend van Bedrock, Mama'en en haar Instagram profiel met veel volgers. Nina vertelt over de herpositionering van Sla van saladebar naar Good food bar en welke stappen dit vraagt, qua menu, maar ook qua communicatie. Ook vertelt Nina voor het eerst over de uitbreidingsplannen, via franchise en over de business to business kant van Sla. Uiteraard horen we welke gerechten we bij Sla moeten bestellen en wat haar tip is om (vega) uit eten te gaan.
2021-09-21 - 27 min
Nick Driessen van Heineken en Peter Rouwen van Brouwerij Noordt (live @ Gastvrij Rotterdam 2021)
In deze speciale editie van de Buik Live praat Gijsbregt Brouwer, oprichter van de Buik en foodtrendwatcher met Nick Driessen, regiodirecteur Zuid-Holland van Heineken en met Peter Rouwen, hoofd brouwzaken van Brouwerij Noordt. Deze korte serie is live opgenomen op Gastvrij Rotterdam. Peter en Nick praten over hun partnership, over trends in de horeca en over hoe ze tegenwoordig buren zijn in Rotterdam Noord.
2021-09-21 - 28 min
Dennis Suikerbuik van Delta Wines (live @ Gastvrij Rotterdam 2021)
In deze speciale editie van de Buik Live praat Gijsbregt Brouwer, oprichter van de Buik en foodtrendwatcher met Dennis Suikerbuik, commercieel directeur van Delta Wines. Deze korte serie is live opgenomen op Gastvrij Rotterdam. Dennis vertelt hoe corona de wijnconsument wijzer heeft gemaakt en hoe de horeca-ondernemer daarmee om kan gaan. Ook licht hij trends toe zoals natuurwijn en alcoholvrije wijnen.
2021-09-20 - 27 min
Bülent Sel van Zegro en Niels van den Berg van Rungis (live @ Gastvrij Rotterdam 2021)
In deze speciale editie van de Buik Live praat Gijsbregt Brouwer, oprichter van de Buik en foodtrendwatcher met Bülent Sel, directeur van Zegro en met Niels van den Berg, manager communicatie van Rungis. Deze korte serie is live opgenomen op Gastvrij Rotterdam. Bülent en Niels praten over hun partnership, over trends in de horeca en welke groenten we in 2022 op ons bord kunnen verwachten. En uiteraard tips voor lekker uit eten.
Erik van Houten van Nespresso Nederland (live @ Gastvrij Rotterdam 2021)
In deze speciale editie van de Buik Live praat Gijsbregt Brouwer, oprichter van de Buik en foodtrendwatcher met Erik van Houten, directeur marketing van Nespresso Nederland. Deze korte serie is live opgenomen op Gastvrij Rotterdam. Erik praat over de zakelijke klanten van Nespresso, zoals Thoms, Fred en Maris Piper. Ook gaat hij in op wat Nespresso doet aan duurzaamheid: van boer tot in de horeca zelf.
2021-09-07 - 24 min
Vooruitblik op Gastvrij Rotterdam 2021 met directeur Robert Melaard (live @ Rotterdam Ahoy)
In deze editie van de Buik Live praat Gijsbregt Brouwer, oprichter van de Buik en foodtrendwatcher, met Robert Melaard, directeur van horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam. Deze korte serie staat in het licht van Gastvrij Rotterdam en daarom trappen we af met de beurs zelf: wat maakt deze beurs bijzonder, hoe kijkt Robert tegen de horeca na 18 maanden corona, wat zijn er voor bijzondere zaken te verwachten bij Gastvrij Rotterdam en wat mogen de bezoekers echt niet missen?
2021-08-29 - 29 min
Coronaspecial: Kirsten Toeset van de Kleine Keuken
In deze episode van de Buik Live praat Gijsbregt Brouwer, oprichter van de Buik en foodtrendwatcher met Kirsten Toeset, oprichter van de Kleine Keuken. Kirsten vertelt over hoe producten en productinnovaties tot stand komen bij dit foodbedrijf voor baby's en jonge kinderen. Ook licht ze toe hoe lastig het is te werken met de verouderde wetgeving, wat voor innovaties ze hebben en hoe ze een mediaplatform over gezonde voeding vanuit de Kleine Keuken voor zich ziet. Ook geeft ze maar liefst drie tips over je lekker uit eten kunt.
2021-07-25 - 34 min
Coronaspecial: Peter van Praet van Bavet en Casper
In deze episode van de Buik Live praat Gijsbregt Brouwer, oprichter van de Buik en foodtrendwatcher met Peter van Praet, 'concept guardian' van Bavet en CEO van Casper. Beide Belgische bedrijven in de foodservice groeien snel en bedienen de gast met een ander concept: beleving versus gemak. Peter vertelt uitgebreid over hoe zijn spaghettizaken (Bavet) lopen en hoe hij tot zijn ghostkitchen concept (Casper) is gekomen. Hij deelt ons zijn visie op de markt in België en Nederland en heeft een geweldige tip om te gaan eten in Antwerpen.
2021-06-29 - 30 min
Coronaspecial: Elke Wolterink van Plus Retail
In deze episode van de Buik Live praat Gijsbregt Brouwer, oprichter van de Buik en foodtrendwatcher met Elke Wolterink, categorymanager wijn en gedistilleerd bij Plus Supermarkten. Plus won de afgelopen 9 jaar de prijs voor beste wijn supermarkt van Nederland. Elke vertelt over wat een categorymanager precies doet, hoe het afgelopen jaar was en wat zij ziet aan ontwikkelingen in de wijnwereld. Ook geeft ze een tip voor haar favoriete wijn en waar ze graag eet.
2021-05-24 - 28 min
Special edition on ghost kitchens: Yousif Kurdi of YourKitchen (in English)
In this special English edition founder of de Buik and food trendwatcher Gijsbregt Brouwer talks to Yousif Kurdi, founder of Amsterdam based ghost kitchen startup YourKitchen. Yousif explains the different models in the ghost kitchen space, elaborates on the market both in Amsterdam and worldwide and dives into many questions like: who are his clients, how does he work with third party delivery parties, what are his ambitions and how does he see the future of delivery. Of course he shares his food recommendations, both in LA and in Amsterdam.
2021-05-18 - 25 min
Coronaspecial: Hans van de Meeberg - food- en wijnjournalist
In deze episode van de Buik Live praat Gijsbregt Brouwer, oprichter van de Buik en foodtrendwatcher met Hans van de Meeberg, journalist en podcastmaker. Hans schrijft onder meer voor Misset Horeca en het FD en vertelt over hoe hij de horeca heeft zien veranderen het afgelopen jaar en wat dit voor de business heeft betekend. Hij geeft ook drie toptips om zelf op het terras te zitten.
2021-04-12 - 29 min
Coronaspecial: Pebbles van Noorden en Sammy Berendsen van de Frietboutique
In deze episode van de Buik Live praat Gijsbregt Brouwer, oprichter van de Buik en foodtrendwatcher, met Sammy en Pebbles, de oprichters en eigenaars van de Frietboutique. De chique snackbar heeft vestigingen in Rotterdam en Amsterdam, een groothandel in friet en er komt een nieuwe zaak aan. Hoe hebben zij afgelopen jaar beleefd? Wat doen ze aan bezorging en takeaway? Hoe kijken ze naar de toekomst?
2021-03-31 - 22 min
Coronaspecial: Eva Eekman van Héroine en De Matroos en het Meisje
In deze aflevering van de Buik Live praat oprichter van de Buik en foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer met Eva Eekman, eigenaar van Héroine en De Matroos en het Meisje, twee finedining zaken in Rotterdam van naam en faam. Eva vertelt over hoe ze de dinerboxen - met succes - aan de praat heeft gekregen, het belang van social media en licht een tipje van de sluier op over een nieuw project.
2021-03-11 - 30 min
Coronaspecial: Herman Hell van Hell's Kitchen Horeca Groep
In deze aflevering van de Buik Live praat oprichter van de Buik en foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer met Herman Hell, eigenaar van Hell's Kitchen Horeca Groep en Sugo. Herman vertelt over het pittige afgelopen jaar, waarin hij flink minder gelachen heeft, maar ook over het succes van virtual brand Sugo, over wat hij de grootste uitdaging van de horeca vindt en over hoe hij de toekomst ziet.
2021-02-25 - 29 min
Coronaspecial: Grardie Akkerhuis van Lebkov & Sons
In deze aflevering van de Buik Live praat oprichter van de Buik en foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer met Grardie Akkerhuis, eigenaar en founder van Lebkov & Sons. Grardie vertelt uitgebreid over wat het afgelopen jaar hem en zijn zes broodjes- en koffiezaken hebben gebracht. Onder meer veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, business intelligence, afhalen en bezorgingen. Grardie vertelt ook hoe hij denkt dat de horecalente en -zomer eruit gaan zien.
2021-02-17 - 23 min
Coronaspecial: Nicky Claeys van Domino's Pizza
In deze aflevering van de Buik Live praat oprichter van de Buik en foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer met Nicky Claeys, CCO van Domino's Pizza. Nicky is verantwoordelijk voor het commerciële reilen en zeilen van meerdere Europese landen, waaronder Nederland en België. Ze vertelt ons over hoe de pizzaketen is omgegaan met de pandemie, over de groei van het aantal vestigingen, over hoe zij de toekomst ziet en over de introductie van kip buckets
2021-02-02 - 26 min
Coronaspecial: Bülent Sel van Zegro
In de Buik Live praat oprichter van de Buik en foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer met Bülent Sel, de CEO van Zegro. Bülent vertelt over hoe de Rotterdamse groothandel voor het eerst in haar geschiedenis mensen heeft moeten laten gaan, over hoe hij de toekomst ziet - zonder anderhalve meter - en over een jaar corona in en om de horeca.
2021-01-19 - 26 min
Coronaspecial: Carlijn Groen van Horecava
Het tweede seizoen van de Buik Live is gestart met Carlijn Groen, Director Food van de Horecava. Zij vertelt over hoe 2020 verliep, na een geweldige editie precies een jaar terug, hoe de strategie van de Horecava aan het veranderen is om zo een platform voor 365 dagen te zijn en wat de Horecava Limited inhoudt: de digitale variant van de beurs op 1 februari
2021-01-07 - 22 min
Foodtrends 2021 door Gijsbregt
De Buik Live trapt 2021 af met een speciale editie over de vijf foodtrends van 2021. Luister hoe foodtrendwatcher Gijsbregt Brouwer de huidige ontwikkelingen in food, drinks en hospitality duidt en de vijf foodtrends van 2021 presenteert.
2020-12-30 - 24 min
Terugblik op 2020 door Gijsbregt
De Buik Live heeft een speciale serie over dit turbulente jaar. Vandaag blikken we terug op 2020 en alle 36 podcasts van afgelopen jaar. We bespreken wat onze gasten deelden over de crisis, de aanpak en de toekomst.
2020-12-21 - 30 min
Coronaspecial: Sven Sallaerts van Younique Concepts (live @ home)
De Buik Live heeft een speciale serie over dit turbulente jaar. Met vandaag Sven Sallaerts, co -founder van Younique Concepts, een horecabedrijf bekend van onder meer Pesca en De Tulp. Sven heeft een uitgesproken mening op horeca en laat zijn personeel delen in de winst. Hij vertelt over de expansie naar het buitenland en over hoe je je kunt voorbereiden op een crisis.