Bedankt!

Food Forward NL: verspilling in de horeca samen aanpakken

Wereldwijd gaat een derde van alle voedsel dat we produceren verloren. Dat ondermijnt de mondiale voedselvoorziening en draagt significant bij aan klimaatverandering. In de Nederlandse horeca wordt er per jaar 51 duizend ton aan voedsel weggegooid: zo’n 83 miljoen bordjes eten! 

Met de nieuwe Food Waste Challenge werkt de Rabobank er met verschillende partijen hard aan om hier iets aan te doen, vertellen Jos Klerx, Sectorspecialist Horeca en Recreatie bij Rabobank en Anna de Visser-Amundson, lector aan Hotelschool The Hague.

Doe mee!

De Food Waste Challenge begint op 29 augustus 2019. Restaurants en cateringbedrijven kunnen zich vóór 27 september aanmelden voor de Challenge. Werkt je in de horeca? Registreer je dan vandaag!

www.horecafoodwastechallenge.nl

 


Andere episodes voor Food Forward NL

2020-02-26 - 41 min

Wat is de toekomst van onze veestapel?

2020-01-29 - 38 min

Voedselzekerheid voor Afrika

2020-01-14 - 27 min

‘Knutselen’ met het dna van planten

2019-12-17 - 34 min

Het Nederlandse landschap terug op de tekentafel

2019-12-10 - 30 min

De ecoloog versus de techno-optimist: hoe voeden we de wereld?

2019-10-09 - 34 min

Food Forward NL: Hoe houden food-bedrijven het hoofd boven water?

2019-09-26 - 30 min

Food Forward NL: knokken voor een betere voedselvoorziening via innovaties

2019-09-25 - 30 min

Food Forward NL: “Goede ideeën moeten overwinnen”

2019-09-04 - 30 min

Food Forward NL: verspilling in de horeca samen aanpakken

2019-05-08 - 25 min

Banking for Food: Tarique Arsiwalla van Protix