Spotify strikt regisseur Ava DuVernay voor podcasts

9 februari 2021 - Redactie

Spotify is de laatste tijd enorm aan het inzetten op podcasts en dat doet het onder andere door in gesprek te gaan met beroemdheden. Zo wist het een deal te sluiten met Joe Rogan, waardoor veel meer mensen zijn gewezen op de podcastmogelijkheden van Spotify. Er is nu een nieuw persoon aangetrokken door de muziekstreamdienst. De nieuwe ster aan de podcasthorizon van Spotify is Ava DuVernay.

Ava DuVernay is een Amerikaanse regisseur die bekendstaat om haar politieke agenda. Ze wil graag problematiek aankaarten die te maken heeft met discriminatie in de Verenigde Staten. Zo is ze bekend van de prijswinnende film Selma over Martin Luther King, van de ingrijpende serie When They See Us over een groep zwarte jongemannen die onterecht gevangenisstraf kregen door profiling en 13th, een documentaire over de enorme aantallen voornamelijk zwarte mensen in Amerikaanse gevangenissen.

Ava DuVernay

DuVernay zal voor Spotify gescripte en ongescripte podcasts maken. Helaas is dat op dit moment alle informatie die de Scandinavische streamingdienst erover loslaat. In ieder geval voegt de regisseur zich bij een aantal bekende namen. Spotify maakt podcasts met Kim Kardashian West, de Obama’s en Prins Harry en Meghan Markle. Dat zijn niet de minste namen en het lijkt erop dat Spotify de grootste wil zijn en blijven als het gaat om podcasts. Dat is het immers al in muziek, dus het zoekt duidelijk naar verbreding.

Spotify verbreedt niet alleen om meer Premium-gebruikers aan te trekken, het wil ook de concurrentie voorblijven. Amazon en Apple lijken dit jaar ook verder op te gaan rukken als podcast-aanbieders en dat zou Spotify best eens nerveus kunnen maken. In Nederland doen de podcasts van Spotify het goed. Zo is Man Man Man de Podcast erg populair, net als Geuze en Gorgels, de Zelfspodcast en NRC Vandaag. De Wie is de Mol Podcast wordt momenteel ook veel beluisterd, omdat de reeks in volle gang is. Of Spotify grote exclusieve deals heeft gesloten of wil gaan sluiten met Nederlandse podcastmakers, dat is niet bekend.