Pocket Casts gaat in de verkoop

26 januari 2021 - Redactie

Podcastplatform Pocket Casts gaat in de verkoop. De eigenaren zijn het ermee eens dat het tijd wordt voor de volgende stap voor het platform. Die stap moet het duidelijk gaan maken bij een andere eigenaar.

Pocket Casts is in handen van Chicago Public Media, BBC Studios Americas, NPR en New York Public Radio. CEO John Gibbons heeft geen uitspraken gedaan over hoe hoe en het waarom rond het nieuws, behalve dan dat het een ‘veranderlijke situatie’ is. Bovendien heeft persvoorlichter Isabel Laura van NPR gezegd dat de plannen om Pocket Casts te verkopen nog in de vroege stadia van ontwikkeling zijn. 

Waarom het podcastplatform in de verkoop gaat, dat is waarschijnlijk door tegenvallende cijfers. In het financiële overzicht van NPR is te lezen dat het fiscale jaar 2020 voor Pocket Casts uitliep op een nettoverlies van 800.000 dollar voor NPR (dat voor een derde eigenaar is van het platform).

Pocket Casts te koop

Er staan meer dan 300.000 podcasts op Pocket Casts. Het werkt onder andere op Alexa en Sonos, naast Apple Watch. De app is Pocket Casts is sinds het bedrijf in handen is van de bovengenoemde mediabedrijven gratis gemaakt. In eerste instantie was het 3,99 dollar. Er is wel een abonnement beschikbaar, maar dit is slechts 1,20 dollar per maand.

Het verschil tussen gratis of betaald (Plus) gebruik maken van Pocket Casts is dat je er een web- en desktopversie bij krijgt, anders is het alleen de mobiele app die je kunt gebruiken. Plus-gebruikers kunnen bovendien andere thema’s en iconen verwachten. Je kunt bestanden in de cloud zetten, ook als dat geen podcasts zijn. Deze kunnen door Plus-gebruikers alsnog worden afgespeeld in de Pocket Casts-app.

Podcast-antwoord op Spotify

Pocket Casts wordt vaak gezien als het podcast-antwoord op Spotify. Het was daarom ook belangrijk dat de app gratis te gebruiken werd. Veel partners van Pocket Casts behoren tot de publieke media en waar het om media gaat is het vaak belangrijk dat er open toegang is. Of dat gaat veranderen als er een nieuwe eigenaar is, dat is de vraag. Sowieso heeft zich voor zover bekend nog geen nieuwe eigenaar aangediend.

Bron beeld: StockSnap