De beste podcasts om te volgen tijdens de Olympische Spelen

22 juli 2021 - Redactie

De Olympische Spelen starten na een jaar uitstel eindelijk. In Tokio nemen de beste sporters ter wereld het tegen elkaar op in een grote variëteit aan sporten. Er is genoeg te kijken en te beleven rondom de Olympische Spelen, maar ook in Tokio moet er af en toe geslapen worden. Gelukkig gaat het gesprek door in podcasts. Dit zijn de beste podcasts om te volgen tijdens de Olympische Spelen.

Ti-Ta-Tokio

De wielerpodcast In Het Wiel van Hidde van Warmerdam en Thijs Zonneveld is al populair, maar nu zijn de mannen een podcast gestart over de Olympische Spelen. Met de grappige naam Ti-Ta-Tokio valt de podcast wel op. Al kan dat ook aan de wereldklasse aan gasten liggen, zoals Noël van ‘t End en Kiran Badloe. De kunst van het duo Warmerdam en Zonneveld is dat de sporters veel ruimte geven om hun verhaal te doen, zonder er steeds in te komen met grapjes en onderbrekingen. Hierdoor luistert deze podcast erg lekker weg.

TiTaTokio

NOS Olympische Podcast

NOS kijkt uit naar de Olympische Spelen en heeft dan ook al een heleboel afleveringen van de Olympische Podcast gemaakt in aanloop naar de spelen. Het begon zelfs al in de zomer van 2020, toen de Tokio-spelen eigenlijk zouden plaatsvinden. NOS weet als grote naam in de media ook grote sporters aan zich te verbinden, waaronder Annemiek van Vleuten, Epke Zonderland, Churandy Martina en meer. 

NOS Olympische podcast

Let’s Go Tokyo

Waar de meeste podcasts zo elke maand, elke twee weken of elke week verschijnen, zet Radio 538 zijn voet op het pedaal. De Let’s Go Tokyo-podcast verschijnt elke dag. In een half uurtje per dag spreken Jelte van der Goot en Peter Heerschop met allerlei sporters, met als focus niet alleen hun reis naar dit belangrijke moment, maar ook welke rol muziek speelt in hun (sport)leven. 

Let's Go Tokyo

BNR Sportzaken

De meeste podcasts over de Olympische Spelen zijn wat frivoler, zeker die van Radio 538, maar als je op wat serieuzere wijze geïnformeerd wil worden over de Olympische spelen, luister dan naar Ben van der Burg en Thomas Schuurman. In hun podcast BNR Sportzaken gaat het deze zomer niet alleen over het EK, maar ook over de Olympische Spelen in Tokio. Het bijzondere is dat deze podcast meestal over het grotere plaatje gaat en ook vanuit een zakelijke kant bekeken. Dit is heel anders dan wat anderen doen en een zeer frisse wind door alle Tokio-gekte.

BNR Sportzaken

Radio Tokio

Radio Tokio is alleen al het luisteren waard door het opmerkelijke introlied. Deze podcast spreken de journalisten met sporters en bekenden uit het Noorden van ons land, waaronder Herre Zonderland, Arvin Slagter en Sherida Spitse. Ook hier krijgen mensen veel kans om hun verhaal te doen, wat de journalisten van het Dagblad van het Noorden goed aanpakken. Het is bijna jammer dat het alleen over deze regio gaat.

Radio Tokyo

Off The Podium

Deze Engelstalige podcast is gemaakt door mensen die zelf helemaal niet atletisch zijn, maar wel elke keer als er Olympische Spelen zijn weer aanhaken. Ze praten in Off the Podium op zeer vermakelijke wijze over alles wat met de Spelen te maken heeft. Denk aan de mascotte, wat de hoop is en in het algemeen wat je zelf kunt verwachten van dit immense sportevenement. Ben Waterworth, Colin Hilding en Jarrod Loobeek doen het geweldig. Bovendien weten ze enorm veel over de veelzijdigheid aan sporten die je op de Olympische Spelen kunt zien.

 Beeldbron: blende12