Samsung Free-app is voorzien van podcastspeler

31 maart 2021 - Redactie

Galaxy-smartphones met daarop de app Samsung Free hebben er een tabblad bij. Binnen Samsung Free kun je nu naar ‘Listen’ gaan en podcasts afspelen. Het is een primeur voor Samsung om een voorgeïnstalleerde podcast-app op zijn telefoons te hebben.

De podcastspeler zit vanaf nu ingebakken in de Free-app, die vroeger Samsung Daily heette. Je kunt deze vinden op bijvoorbeeld Samsung Galaxy S21, Galaxy Note 20 en eerdere varianten. Free was al een entertainment-app, dus je kon er al muziek mee luisteren en mee gamen, maar nu is er dus een nieuwe en zeer populaire vorm van entertainment bijgekomen.

Liberated Syndication

Samsung werkt voor het podcastgedeelte samen met Liberated Syndication, een podcast hostingnetwerk waarop maar liefst 75.000 podcasters te vinden zijn. Voorbeelden zijn: Sincerly Fortune, Brown Ambition en Goal Digger. Podcasters worden door LibSyn wel vrijgelaten, dat het bedrijf samenwerkt met Samsung betekent niet dat hun content automatisch op dat platform verschijnt.

Zo kunnen zelf kiezen of ze hun podcast ook aan Samsung Free willen toevoegen. In eerste instantie kunnen niet alle podcasts worden aangevinkt voor Free, maar later moet dat wel kunnen wanneer de dienst zich verder uitbreidt. Vooralsnog is het aanbod dus nog niet zo groot als over een paar jaar, al wordt gehoopt dat ze snel uitbreiden nu podcasts zo populair zijn.

Samsung Free

Podcasts op Samsung Free

Het plan lijkt niet te zijn om hevig te concurreren met Pocket Casts en Google Podcasts, want als Samsung dat wilde had het waarschijnlijk een aparte podcast-app uitgebracht. Het wil met de Free-app juist een allround entertainmentplatform zijn, waar je nu ook voor podcasts over crimi, comedy, sport en nieuws terecht kunt. Als je tenminste inlogt, want Samsung verwacht dat Free-gebruikers die podcasts willen luisteren even tonen wie ze zijn.

Heb je de mogelijkheid nog niet, houd dan de updates in de gaten van de app Free. Je krijgt er dan dus niet alleen podcasts bij, maar ook een nieuw tabblad genaamd ‘Listen’.