Locatie, locatie, locatie: deze podcast wordt opgenomen in een nachtwinkel

4 maart 2021 - Redactie

Er zijn natuurlijk geweldige locaties te bedenken om een podcast op te nemen: in een attractie in de Efteling, naast de Tweede Kamer of midden op de Dam in Amsterdam. Echter zijn die locaties door het coronavirus (maar soms ook door techniek) niet zo haalbaar. Niet dat alle podcasts ergens op een zolderkamer worden opgenomen: Life@TheNiteshop wordt gemaakt in een nachtwinkel.

Ze zitten gewoon tussen de schappen, de mensen van The Niteshop. Deze podcast wordt gemaakt door mediabedrijf Concrete Blossom in een nachtwinkel in Delfshaven, Rotterdam. Tenminste, helemaal een nachtwinkel is het niet. Het is in de eerste plaats een creatieve hotspot, waar onder andere deze podcast en een nachtwinkel is ontstaan. Het is dan ook geen alledaagse nachtwinkel: je kunt er producten uit allerlei landen kopen, gebaseerd op de culturen die in de Delfshaven leven.

Life@TheNiteshop

Het meest interessante is natuurlijk die podcast, waarin Malique Mohamud in gesprek gaat met rappers, ondernemers, jongeren en politici. De gesprekken kunnen over vanalles gaan, maar de boventoon is toch wel de buurt, de diversiteit en de stad van de toekomst. De eerste aflevering van Life@TheNiteshop is nog niet online gespot, maar de nachtwinkel is ook pas sinds begin maart geopend.

In de nachtwinkel worden woensdag tot en met zaterdag van 16 uur tot 22 uur spullen verkocht, maar er is meer. Het is een creatieve hotspot waar je bijvoorbeeld binnenkort kunt stemmen, want op 17 maart is het een stemlokaal. Zo hoop Mohamud voor een laagdrempelige plek te zorgen waar jongeren graag gaan stemmen, in plaats van het ietwat stijve stemlokaal dat we allemaal kennen.

Rotterdam

Er worden daarnaast tentoonstellingen en workshops georganiseerd in The Niteshop, evenals Hood Walks. Dat zijn muzikale wandelingen door de wijk die worden georganiseerd door rappers. Er worden daarnaast architecten en jongeren uitgenodigd voor brainstormsessies om de koppen bij elkaar te steken over hoe de openbare ruimte in Rotterdam het beste kan worden ingericht.