Miljuschka begint Eetgeheimen-podcast over bijzondere foodherinneringen

28 februari 2021 - Redactie

Presentatrice Miljuschka komt met een nieuwe podcast. Ze gaat hierin het gesprek aan over eetgeheimen. Dat doet ze door haar gasten aan de tand te voelen over smaakherinneringen. Denk bijvoorbeeld aan de lunch die ze mee namen naar school, of voor welk gerecht Miljuschka de gast middenin de nacht mag wakker maken en waarom.

Miljuschka Witzenhausen werd bekend als VJ bij een muziekzender en actrice in Onderweg naar Morgen, maar maakte een comeback als televisiekok. Ze presenteerde diverse kookprogramma’s en reisde de wereld rond om voedsel uit allerlei culturen te proberen. Daarnaast is ze enorm populair op Instagram, waar ze 818.000 volgers heeft. Ze heeft een gezin en is regelmatig te zien in televisieshows en RTL Boulevard. Nu gaat ze dus iets heel anders doen: podcasts maken.

Ze schrijft er zelf over: “Via smaakherinneringen duik ik het leven in van mensen die ik interessant en inspirerend vind. (...) Van snelle hap tot sterrenrestaurants. Na iedere aflevering ontwikkel ik een recept geïnspireerd op mijn gast, zodat jij thuis ook kan meegenieten.” De televisie-kok heeft het druk met het uitbouwen van haar eigen imperium. Zo heeft ze recent een magazine gelanceerd en maakt ze volop reclame voor een bekend dieetprogramma. Vorig jaar maakte ze een videoserie over haar nieuwe woning.

https://www.youtube.com/watch?v=olIt_2PPPCo

Eetgeheimen

De eerste aflevering is al meteen een interessante, want hierin is Eva Jinek te gast. De presentatrice is opgegroeid in de Verenigde Staten en daar zijn de eetgewoonten heel anders dan in Nederland. Hier wordt bijvoorbeeld niet verwacht dat je een broodje kaas in een trommeltje meeneemt, maar wordt de lunch vaak vanuit school verzorgd. Eva vertelt in de eerste aflevering in ieder geval dat ze vroeger dol was op druivenfrisdrank, maar ze kan de Amerikaanse cuisine verder niet erg waarderen. Ze is later zelfs teruggegaan naar Amerika en bleek toen de suikerige druivenfrisdrank helemaal niet meer te kunnen verdragen.

In ongeveer een uur praten de twee over Miljuschka’s favoriete onderwerp: eten. Eva vertelt onder andere over haar liefde voor mortadella en vanillespekjes, maar het gesprek gaat ook over parkieten in Amsterdam. Er staat nu één aflevering van de podcast live op Spotify, Apple Music en Deezer. Miljuschka maakt steeds via Instagram bekend welke gast er aanschuift.