Reply All met de billen bloot in podcast-miniserie The Test Kitchen

28 februari 2021 - Redactie

Reply All heeft een podcast-miniserie gemaakt genaamd The Test Kitchen. Het plan was om verhalen te maken over de slechte werkomstandigheden bij Bon Appétit. Echter bleek na de tweede aflevering dat het ook bij The Test Kitchen enorm rommelde. Journalist Sruthi Pinnamaneni én P.J. Vogt van Reply All moesten allebei verdwijnen. Vogt zal ook niet meer terugkeren bij Reply All.

De twee hebben volgens Eric Eddings een grote bijdrage geleverd aan de slechte werkomstandigheden bij Gimlet, schrijft Vulture. Misschien wel slechter dan bij Bon Appétit, waar de podcastserie om draaide. Eric tweette: "De verhalen van de BA-stafmedewerkers verdienen het om te worden verteld, maar voor mij is het schadelijk om die rapportage en verhalen te laten komen van twee mensen die actief en AGRESSIEF hebben gewerkt tegen meerdere pogingen om het personeel en de inhoud van Gimlet te diversifiëren."

Reply All

Vervolgens werden er diverse beschuldigingen gedaan aan het adres van Vogt en Pinnamaneni. Ze zouden diversificatie bij het bedrijf enorm hebben tegengewerkt, net als het plan om een vakbond te vormen. Iets wat extra speelde toen Spotify het bedrijf kocht begin 2019. Nu zou Pinnamaneni al andere dingen gaan doen na The Test Kitchen, maar die dingen vonden wel plaats binnen Reply All. Wat er nu verder met de miniserie moet gebeuren, hangt met het vertrek van de twee aan een zijden draad. Het plan is wel om de podcast te laten doorgaan. Het is namelijk één van de grootste, meest succesvolle podcasts van Spotify zelf.

Hoewel Spotify nog niet heeft gereageerd op de situatie, is Vogt wel in de pen geklommen. Hij tweet: "Ik faalde diep als bondgenoot tijdens het vakbondstijdperk bij Gimlet. Ik was niet van plan om de inspanningen voor vakbondsvorming te stoppen en ik ben erg blij dat het alsnog is gelukt... Ik ben nog niet klaar, maar ik denk niet dat iemand me nu nodig heeft daar." Pinnamaneni heeft eenzelfde soort boodschap verspreid.

https://www.youtube.com/watch?v=PN6RP1_677k

Gimlet

Vogt heeft zelf gevraagd om een stap terug te zetten en er wordt bij Gimlet gekeken wat er nu gaat gebeuren met The Test Kitchen. In ieder geval is de intentie er om belangrijke verhalen te blijven brengen. We zijn benieuwd wie de taken van de twee op zich zullen nemen en wat we in de toekomst kunnen verwachten van Reply All.